Pár mondat az alpintechnikáról:Alpintechnikára, ipari alpinistákra akkor van szükség, ha állványozás nélkül kell elérni a magasban fekvő munkaterületeket.

Az ipari alpinista az alpintechnikaieszközöket igénybe véve dolgozik magas, nehezen megközelíthető épületeken, olyan helyeken, ahol más technológiával nem lehetséges, vagy csak nagyon magas költséggel lenne lehetséges a munka elvégzése.

Az alpinista igen veszélyes munkát végez, kitéve az időjárás viszontagságainak, szűk térben kell dolgoznia, mindennemű alátámasztás nélkül, köteleken lógva.

Az alpintechnikában kétféle kötéltípus használatos, az egyik a dinamikus, másik a statikus kötél típus. A dinamikus kötél (nevéhez hűen) terhelés hatására nagy megnyúlást tesz lehetővé. A statikus kötél erre nem képes, csak kis nyúlás lehetséges. Természetesen mindkét kötélnek bevizsgáltnak kell lennie.
Cégünk alpintechnikai szolgáltatása igen széles skálájú, legyen szó homlokzatok, vakolatok helyreállításáról, festéséről, fényreklámok izzócseréjéről, vagy éppen üvegfelületek tisztításáról, mi kiváló minőségű szolgáltatást nyújtunk! Forduljon hozzánk bizalommal!